معرفی رستوران – رستوران کیوتو سوشی رباتیک!

کیوتو
سوشی یکی از پرطرفدارترین غذاهای ژاپنیه که به دلیل کم چرب بودن، خواص ضدسرطانی و مواد مغذی در سرتاسر جهان مشهور شده. سوشی در اصل یک روش قدیمی ژاپنی برای نگهداری بلند مدت فونا (یک نوع ماهی ژاپنی) بوده. ماهی رو نمک می زدن و روی برنج سرکه دار می خوابوندن. بعد از مدتی برنج رو دور می ریختن. اما مدتها بعد مصرف همون برنج با ماهی و مواد دیگه رایج شد. از اینجا بود که لغت سوشی بوجود اومد که در ژاپنی یعنی ترکیب برنج سرکه ای با مواد دیگه. روشهای خیلی متنوعی برای درست کردن سوشی وجود داره و جای تعجب نیست که خیلی ها سوشی رو هم ارز ماهی خام می دونن چون در خیلی از سوشی ها به نوعی از ماهی خام استفاده میشه ولی در تئوری، سوشی های نوع ساشیمی هستن که ماهی خام دارن ولی خب انواع سوشی هایی که امروز در دنیا هست انقدر زیاده و هر کس هم یه نوعی رو درست کرده و روش اسم گذاشته که از این دسته بندی ها دیگه خارج شده (مصداق واضح این مطلب سوشی کالیفرنیا روله). روش سنتی خوردن سوشی هم اینه که اون رو با چاپ استیک بر می دارین و در سسی که از ترکیب سس سویا و واسابی و زنجبیل درست میشه می زنین (تندی غذاهای هندی و مکزیکی می رود جا!) و نوش جان می فرمایین. همه اینها رو گفتم چون رستورانی که امروز معرفی می کنم در تهران بصورت تخصصی سوشی سرو می کنه.
 
رستوران کیوتو شاید خیلی شناخته شده نباشه ولی سبک کارشون بسیار جالبه. اول اینکه این رستوران نیست بلکه فقط سرویس تحویل داره، یعنی جایی برای نشستن ندارن و فقط می تونید ازشون غذا بگیرین. دوم اینکه روش درست کردن سوشی در این رستوران با جاهای دیگه به کلی فرق داره. اینها یه روبات اتوماتیک از ژاپن وارد کردن که سوشی درست می کنه! یعنی دخالت دست صفر و کیفیت بسیار عالی، البته درست کردن سوشی یه هنره و کار دست استاد کاملاً مهم ولی خب چون استادکار سوشی در ایران تقریباً نداریم این روبات جایگزین خیلی خوبیه. مواد اولیه هم همه از ژاپن آورده می شه. از سوشی های این رستوران می تونم به سوشی های فتوماکی (مثل ریکی رول، کالیفرنیا رول، آلاسکا رول، …)، سوشی های هاسوماکی (مثل ساکه ماکی که از ماهی سمن درست میشه، تکه ماکی تونا که ماهی تن داره، …)، سوشی های نیگیری ماکی (مثل سموکد سمن، تای یا هاماچی) و ساشیمی و … اشاره کنم. منوی کامل اونها رو بهمراه قیمت در زیر آوردم.
 
اینهم دو تا عکس از غذاهاشون که به همین صورت تحویل می دن:
سوشی 1
سوشی 2
چند اصطلاح رایج سوشی:
 
هاشی – چاپ استیک
گاری – زنجنیل در سرکه
واسابی – ترب کوهی ژاپنی (همون ماده سبز رنگ خفن ناک تند توی بعضی سوشی ها!)
نتا – مخلفات سوشی
نیگیری (زوشی) – تکه های ماهی خام بروی کیک های برنج سرکه ای
ناری – جلبک یا در گیاه دریایی که برای بستن سوشی استفاده میشه
ساشیمی – ماهی خام سرو شده بصورت برش خورده و سرد
شاری – کیک های برنج سرکه ای
شایو – سس سویا
 
 
رستوران کیوتو زیر برج آفتاب در خیابون خدامیه (همون جایی که دو تا پستو و نارلی هستن).
 
آدرس کامل: میدان ونک، خیابان خدامی، مرکز خرید آفتاب، شماره ۷
تلفن: ۸۸۶۱۳۱۴۸ و ۹ – ۸۸۰۳۱۳۴۱
سوشی کیوتو
به امید روزی که مثل کشورهای دیگه سوشی بار تو ایران داشته باشیم…
(این «بار» هیچ دخلی به نوشیدنی های بدبد نداره! فقط رستوران هایی هستن که در وسط آشپزها دارن سوشی درست می کنن و یک تسمه نقاله بشقاب های سوشی را که همون لحظه درست شده بین مشتریا می چرخونه و هر چی دوست داشتین از روی تسمه نقاله بر می دارین، واسابی تند هم بغل دست تونه!)
Advertisements

2 پاسخ به “معرفی رستوران – رستوران کیوتو سوشی رباتیک!

  1. چقدر عالی !!!! البته قیمتهاش از مون سون گرونتره.

  2. سلام
    این رستوران کیوتو خیلی عالیه، سوشی هاش حرف نداره. تنها بدی که داره اینه که جا برای نشستن نداره.
    من برای اون عزیزانی که از سوشی خوردن در لذت می برند پیشنهاد می شود از سوشی های دوماهی واقع در خ مهتاب یعنی چند متر آن طرف تر نیز امتحان کنند. خیلی باحاله فقط یک میز داره خیلی جالبه. حتما امتحان کنید .

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s