فرتاتا (املت) با سس گشنیز و فلفل

فرتاتا

فرتاتا یا همون املت از اون دسته غذاهائیه که زیاد درست می کنیم. املت ها کاملاً سیر کننده هستن و به شما اجازه می دن که مانده های غذاهای دیگه رو که توی یخچال نگهداشتین (همون رویدادهای هفتگی!) مصرف کنین، و اگر املت رو با مواد خوب درست کنین ارزش تغذیه ای خوبی هم پیدا می کنه. صبحانه، ناهار یا شام فرقی نمی کنه فقط باید چند تا تخم مرغ داشته باشین تا یه املت خوب درست کنین. این دستور تهیه املت به خاطر سس گشنیز و فلفلش متمایز می شه و اینکه توی فر می پزیمش.

 مواد لازم برای سس گشنیز و فلفل

– ۲ حبه سیر بزرگ

– نیم فنجان روغن زیتون بودار

– ۲ ق.غ. آب لیموی تازه

– ۱ دسته کوچک گشنیز

– ۱ عدد فلفل سبز

– پودر زیره به مقدار کم

– نمک به میزان دلخواه

 مواد لازم برای املت

– ۶ عدد تخم مرغ

– ۱ ق.چ. روغن زیتون

– ۱ عدد پیاز، خرد شده

– ۳ عدد سیب زمینی کوچک، ورقه ورقه نازک

– نیم فنجان کدو یا گل کلم هر کدوم که دوست داشتین، خرد شده به تکه های کوچک

– یک چهارم فنجان پنیر (ترجیحاً موتزارلا یا پارمزان ولی پنیرهای ساده مثل موتزارلا و یا حتی پنیر لیقوان به مراتب بهتر میشن) تکه تکه های کوچک

– یک چهارم فنجان مغز تخمه کدو، بو داده

– کمی نمک

فر رو روشن کنید و بذارید به دمای ۲۲۰ درجه سنتیگراد برسه. اول کار رو با درست کردن سس شروع می کنیم چون قبل از گذاشتن مایه املت توی فر باید سس رو روی اون بریزیم.

سیر، روغن زیتون، آب لیمو، گشنیز، فلفل سبز، زیره و نمک رو توی مخلوط کن بریزین و مخلوط کنین تا مایه یکنواختی بدست بیاد. طعمش رو امتحان کنین و اگه لازم بود نمک اضافه کنید. حالا می ریم سراغ تخم مرغ ها.

شش تا تخم مرغ رو توی یک کاسه متوسط بشکنین و بعد از اضافه کردن کمی نمک هم بزنین. توی یک ماهیتابه که برای فر هم مناسب باشه روغن زیتون، پیاز و کمی نمک بریزین و تفت بدین. مرتب هم بزنین تا پیازها کمی قهوه ای بشن، این نباید بیشتر از ۵ تا ۷ دقیقه طول بکشه. حالا سیب زمینی و کدو (یا گل کلم) رو بهش اضافه کنین و در ظرف رو بذارین و برای ۳ دقیقه دیگر بپزین. حالا محتویات ظرف رو توی یک بشقاب خالی کنین و بذارین کنار. یه کم شعله گاز رو کم کنین و توی همون ماهیتابه تخم مرغ ها رو بریزین و برای حدود ۵ دقیقه بپزین تا اینکه دیگه شل نباشن، می تونین با کف گیر زیرشون رو کمی بلند کنین تا از همه طرف بپزن. حالا چند قاشق چایخوری از سس گشنیز و فلفلی که اول درست کردین روی تخم مرغها بریزین. بعد هم مخلوط سیب زمینی و پیاز و کدو رو روی اون قرار بدین.

ماهیتابه رو توی فر بذارین و برای حدود ۱۰ دقیقه بپزین. بعد ماهیتابه رو بیرون بیارین و پنیر و مغز تخمه کدو رو روی املت بریزین دو باره برای حدود ۲ تا ۳ دقیقه توی فر بذارین تا املت آماده بشه.

Advertisements

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s